Toronto in een dag met één enorm hoogtepunt.


Vandaag gaan we we weer op stap maar niet zo vroeg als normaal want we hebben eerste de nodige Skype gesprekken met het thuisfront. Ook vanavond slapen we in dit Comfort Inn hotel dus we hoeven niet in te pakken en met koffers te slepen naar de auto.
We rijden om ongeveer 11 uur naar het winkelcentrum in het midden van Toronto namelijk het Eaton Center. Het verkeer in Toronto is een drama, niemand rijdt door oranje maar gaat meteen boven op z’n rem en als iemand ooit nog durf te zeggen dat Canadezen toch zo aardig zijn die heeft voortaan meteen ruzie met mij, ik ben namelijk nog nooit zo veel afgesneden als hier. Wat een jokers allemaal. Het Eaton Center zelf heeft geen parkeergarage maar er zijn genoeg parkeergarages in de buurt waar we kunnen parkeren. We zien link een “P” met een pijl en we schieten de garage in om bij de slagboom er achter te komen dat je hier voor $ 5,- dollar per half uur betaald met een maximum van $ 18,-. Dus we parkeren hier dus voor $ 18,- vandaag.

We lopen door het Eaton Center waar alle grote en bekende Canadese en Amerikaanse winkels wel zijn gevestigd. Het is nu al rond 1 uur en we willen eten. We volgen de pijlen richting Foodcourt en ik haal een Zinger Menu bij de KFC (die trouwens in het Franse gedeelte van Canada PKF heet) en mijn reisgenote een salade. Na 3 minuten worden we helemaal gek van de herrie en we besluiten ons eten op te pakken en naar buiten te lopen en eten verder op een bankje voor de prachtige The Town Hall, het stadhuis.

Na de lunch lopen we richting de CN Tower een soort Euromast maar dan bijna 3 x zo hoog. De Euromast is namelijk van helemaal boven tot beneden 185 en de Canada National Tower 553 meter en is daarmee een van de hoogste gebouwen ter wereld.

We kopen een kaartje waarmee we in het hoogste topje van de CN Tower kunnen komen voor ongeveer $ 30,- en we gaan naar binnen. Een lift met een glazen vloer en een glazen wand brengt ons razend snel naar het observatiedeck en daarna lopen we naar een verdieping die daaronder ligt waar je over een glazen vloer kan lopen en dat is dus op 342 m hoogte. Ik wist wel dat ik hoogtevrees had maar op het moment dat ik op de glazenvloer ga staan en naar beneden kijk slaat de angst op mijn keel, voel ik de spieren en zenuwen in mijn benen samentrekken en kan ik pas weer ademen als ik weer op de normale vloer sta. Sweet Baby Jesus wat eng…

Na de “Glass Flour” gaan we nog hoger naar de Sky Pod. Dat is zeg maar een hondenhok met een een heleboel ramen op 447m hoogte waar het snik heet is en dus zeer benauwd is en waar maar één lift van en naartoe gaat dus als het een beetje druk is (wat het al snel is in deze kleine ruimte) kan je aardig claustrofobisch worden schat ik zo in.

We gaan weer naar beneden met de eerstvolgende lift en drinken nog een kopje thee in het 360 Restaurant. Binnenkort opent de CN Tower een nieuwe attractie The Edge Walk. Je kan dan over het dak van het restaurant op 365 meter hoogte een buitenwandeling maken in een speciaal pak. Aan het eind van die attratie krijg je meteen een verwijsbriefje naar de dichtstbijzijnde psychiatrische kliniek want je moet toch wel echt niet helemaal goed bij je oliebol zijn als je dat vrijwillig gaat doen.

We lopen terug naar het Centrum en we komen tot de conclusie dat als je niet beter zou weten je zou denken dat je in het centrum van New York loopt. Allemaal wolkenkrabbers om ons heen en het verkeer met zijn duizenden taxi’s raast om ons heen. We zijn de herrie en de drukte na een tijdje wel zat en we besluiten naar de auto te lopen en gewoon nog een beetje door de stad te rijden want onze voeten doen pijn.

We halen de auto op uit de parkeergarage (en betalen $18,- parkeergeld…) en stellen voor de vorm de Garmin GPS in op ons hotel. Ik begin te rijden maar elke keer als die trut in de Garmin mij een drukke straat in wil sturen neem ik de volgende straat en na een tijdje staan we midden in de enorme China Town van Toronto. We staan op een moment nog een aardige tijd in de file maar dat komt omdat er één rijbaan is afgesloten omdat er filmopnames zijn voor één of andere serie of film.

Na een dik uur rijden komen we eindelijk weer bij ons hotel en gaan even op bed uitpuffen van alle indrukken van de dag. Maar er moet toch weer gegeten worden en we stappen in de auto en rijden naar de Yorkdale Mall die hier nog geen 15 minuten rijden vandaan ligt. De Yorkdale Mall is de mooiste mall die we tot nu toe hebben bezocht. Het is niet de grootste maar wel de chiqueste. In het foodcourt eten we voor de verandering maar weer een keertje rijst met kip (Thais) en voor op de hotelkamer kopen we een muffin en een stuk cake voor bij de thee.

Morgen gaan we richting de Niagara watervallen en Buffalo rijden en dus terug naar de USA. Gelukkig maar want we zijn die “aardige” Canadezen wel zat en verlangen naar de Amerikaanse gastvrijheid.

 


One thought on “Toronto in een dag met één enorm hoogtepunt.

  1. ‘aardige’ Canadezen kom je niet tegen in Toronto, ik woon hier al een paar jaar en het merendeel is totaal uit de naad gestressed. De echt vriendelijke en gastvrije mensen wonen buiten de GTA.. Sorry voor je nare ervaring.. probeer naar Ottawa te gaan, da’s echt een mooie stad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *