Tokio Trip dag 5: Kersen bloesem, een mega grote robot en skaten op hoog niveau

Vanmorgen word ik om half 7 wakker en het is dat ik zeker weet dat een vrachtwagen op geen enkele manier op de 22ste verdieping kan zijn gekomen, anders zou ik denken dat ik vannacht ben overreden door een cementwagen.

‘Sweet baby jesus’ wat heb ik een pijn in mijn lijf. Een heel jaar alleen 4 keer per dag 2 trappen af om een kopje thee te zetten en de rest van de dag de hele dag op een bureaustoel achter de computer, is toch wat anders dan een paar dagen achter elkaar kilometers wandelen.

We gaan even ontbijten en terug gekomen op de kamer zou ik het liefst de hele dag op bed blijven liggen om reclamefilmpjes van de Japanse Tel Sell concurrent te bekijken maar daarvoor vlieg je natuurlijk niet de halve wereld over.

Een van de dingen die we wilde zien in Japan was de beroemde kersenbloesem bomen die in bloei zouden staan in deze periode. Maar door redenen die wij niet hebben kunnen achterhalen is die bloesem uitgebloeid. Geen nood, volgens een Japans blog heb je niet alleen kersenbloesem in Tokio maar ook andere bloesem en die groeit nadat de kersenbloesem heeft gebloeid en dat is nu, now maintenant, ima! Als we de JR treinmetro uitstappen op Sakura-shimmachi Station in de wijk Setagaya dan staan daar nu, as we speak, de bloesembomen in volle bloei.

Wij dus met de treinmetro naar Sakura-shimmachi Station en als we daar aankomen begint het eigenlijk meteen al prima: Voor het station staat een prachtige oude stoomlocomotief ons al op te wachten. Dit belooft veel goeds!

loc

Deze optimistische houding blijkt totaal nergens voor nodig wat deze wijk lijkt een beetje uitgestorven. Dat is niet vreemd want meeste winkelpanden in deze straat zijn gevuld met restaurants en aangezien het nu 11:15 is, zijn mensen van de restaurants nog allemaal aan het opruimen en schoonmaken.

Wat betreft de bloesembomen die in volle bloei zouden staan daar klopt helemaal niets van. Er staan wel bomen in deze wijk maar precies 1 van de 100 bomen die in er staan, staat nog in bloei maar die staat zo aan het eind van de straat dat we geen zin hebben om er heen te lopen.

geen-bloesem

Zoals gezegd bestaat deze wijk voornamelijk uit restaurants en als het eten half zo goed is als de maaltijden die op de foto’s staan afgebeeld is het hier goed eten voor een redelijke prijs. Het vreemde is alleen dat alle restaurants bijna uitgestorven zijn behalve één restaurant daar staat een dubbele rij tot buiten: De Mc Donalds…

Het is heel vreemd om hier in deze waanzinnige metropool rond te lopen en te zien dat de mensen eigenlijk de Amerikaanse cultuur veel interessanter vinden dan die van hun zelf die duizenden jaren oud is en geweldige tradities heeft. Ze staan in de rij voor Mc Donalds en Starbucks, werkelijk overal zie je t-shirts, tassen, jassen en petjes met logo’s van de New York Yankees en overal staat wel een Amerikaanse vlag of een Amerikaanse tekst op. Toch vreemd als je bedenkt dat een dikke 70 jaar geleden de Japanners en Amerikanen niet echt grote vrienden waren. Wij lopen nou ook niet echt met Duitse vlaggetjes op onze kleding en massaal met Bayern München petjes op ons hoofd. Maar hier is dat dus geen enkel probleem. Met dit in gedachte is het ook wel weer zeer vreemd dat bijna niemand Engels spreekt.

Ik ben werkelijk op zoek naar echte Japanse producten als t-shirts, petjes van Japanse honkbalclubs en bijvoorbeeld een Japanse rugzak maar ik heb zo tot nu toe nog niet kunnen vinden.

We laten de geweldige bloesem ervaring voor wat het is en nemen de metrotrein naar Tokio Teleport (geweldige naam voor een band trouwens). Ik weet niet precies wat ik in Tokio Teleport kan verwachten maar er schijnt een 18 meter hoge ‘Gundam’ robot te staan en als die er staat ben ik al heel blij en is dat de reis waard.

Het is best een lange en ingewikkelde treinreis. Alle namen van de stations staan wel allemaal ook in het Engels maar als ze zeggen dat je de paarse lijn moet hebben en je moet instappen in een trein van de groene lijn dan ga je toch twijfelen.

hoge-gebouwen

Aangekomen op Tokio Teleport kijken we onze ogen uit, een immens uitgestrekt gebied met mega grote gebouwen staan om ons heen als we het metrostation uitkomen. Ziet er allemaal prachtig uit maar geen ‘Gundam’ robot te bekennen.

Kom op Quin niet meteen de tering er in krijgen misschien staat hij voor het winkelcentrum, de Divers City Mall, waar ze zeiden dat hij zou moeten staan. Daar aangekomen ook geen robot te zien. Nu begin in toch wel een beetje de pest in te krijgen, eerst voor lul een half uur in de metro voor bloesem die er niet is en nu een hele puzzeltocht via het metronet doorgeworsteld en is de klote robot er niet….

Omdat het toch al tegen een uurtje of 1 begint te lopen besluiten we te kijken of er een foodcourt is. Dat is er gelukkig dan wel en dat komt goed uit want ik heb wel even trek in een hamburgertje of zo. We lopen door een hal met in het midden wel meer dan 100 tafeltjes met stoelen en daar omheen wel 10 restaurants waar je het eten kan halen en dan aan de tafels in het midden opeten. Waar ik ook kijk geen hamburgers. We lopen naar het eind van de zaal om te kijken of daar ergens een burger te scoren is en zien dat aan de linkerkant van de foodcourt ook een ingang is.

Ik kijk naar buiten en zie een paar enorme robot voeten staan ik ren naar buiten en hier staat ie hoor de werkelijk gigantische ‘Gundam’ robot. Ik heb wel meer grote figuren in pretparken gezien maar deze robot is echt super mooi gemaakt. Hij bestaat uit waanzinnig veel onderdelen en heeft heel veel details en als je niet beter wist dan zou je denken dat deze robots hier in Japan in serie gemaakt worden.

gundam-robot

Er zijn twee winkeltjes waar je allerlei ‘Gundam’ souvenirs kan kopen maar op 7F (zevende verdieping) is er nog een veel grotere winkel. Nadat we de robot van alle kanten hebben gefotografeerd en een beker met de beeltenis van de robot hebben gekocht gaan we eten. We delen een schaal met daar in rijst, wittekool en gestapelde plakjes vlees met een krokante laag uit de frituur, dus super lekker. Bovendien kost deze maaltijd maar 860 yen dus lunchen voor iets meer dan 4 euro per persoon.

We lopen het winkelcentrum door en zoals bij alle shopping malls vinden wij de winkels die hoger in het gebouw zitten (en dus minder huur betalen) veel leuker dan de dure winkels van de eerste paar verdiepingen. Op de 5de verdieping zitten er 10 winkels van alle grote skate/lifestyle merken, Supra, LRG, VANS, Element, DC, Element enz. Ook zit er een Towermini (cd winkel) maar de aller leukste winkel is Village Vanguard.

Ik sta bij Tower Records naar cd’s te kijken als mijn charmante reisgenote mij komt halen om te zeggen dat ik echt naar de winkel hiernaast moet komen kijken, Village Vanguard dus. Village Vanguard staat helemaal propvol producten van Star Wars tot Hello Kitty en van ‘direct klaar camera’s’ tot wierook. Duizenden producten op nog geen 100 vierkante meter maar dan allemaal in een soort doolhof gepresenteerd en om de 3 meter weer andere keiharde andere muziek. Je zou hier toch maar 40 uur per week moeten werken dan kan je echt met je 40ste met pensioen, dit zijn tropen jaren mensen… We kijken uitgebreid rond maar het zijn allemaal dingen leuk om te kopen en te hebben maar waarschijnlijk het eerste wat je weggooit bij een grote schoonmaak of je nooit meer uitpakt na een verhuizing.

village-vanguard

We struinen heel de 5de verdieping af, ik koop 2 paar sokken van een Japans merk (eindelijk iets echt Japans) en mijn vrouw ondergoed, nog meer sokken voor mij en een t-shirt voor de hubbie van mijn dochter bij Uniqlo. te-kortIk pas nog een broek en die is maar 25 cm te kort (en dus niet een keer te klein om mijn middel) en nemen de roltrap naar de 6de verdieping. Daar zit een enorme speelhal en ondanks ik in de laatste speelhal op dag 3 een zeer ernstig drumongeval heb gehad durf ik het toch weer aan. Ik gooi binnen 60 seconden zoveel mogelijk basketballen in een netje maar mijn vrouw vindt dat ik het belachelijk slecht doe. Altijd fijn zo’n positief thuisfront. Dat is ook de enige reden dat het nooit wat geworden is in de sport met mij. Totaal geen steun van de mensen om mij heen, aan mijn inzet en lichamelijke gesteldheid lag het echt niet…

De speelhallen bestaan hier voor het grootste gedeelte uit van die apparaten (meer dan 100!) waar je artikelen moet proberen te pakken met zo’n ijzer grijpklauwtje. Buiten de teddyberen die wij in Nederland ook uit die apparaten kunnen vissen kan je hier werkelijk alles uit die apparaten proberen te halen. Etenswaren (chocolade, chipito’s, cakejes), Manga poppetjes, modelauto’s alles in keiharde vierkante dozen die je natuurlijk nooit van ze lang-zal-ze-leven met dat metalen klauwtje uit dat apparaat kan halen. Ik denk dat ze eerder die dozen uit die apparaten moeten halen omdat de verpakking verkleurd is dan dat mensen die ‘prijzen’ winnen.

grijpklauwtje

We spelen samen een hysterische Japanse variant van zo’n bulldozer spel waar je muntje in moet gooien die dan vooruit geschoven worden. Natuurlijk gaat na inworp van 100 Yen meteen weer alle toeters en bellen af omdat de muntjes op zijn in het apparaat. Ga dat maar eens uitleggen in je beste Japans (ik kan al tot 10 tellen!) bij de balie dat je apparaat het niet meer doet.

bulldozer

De rest van de 6de verdieping bestaat eigenlijk voornamelijk uit restaurants. Er zijn nog twee winkels een 100 Yen store waar alles 108 Yen kost (???) en een kleding winkel die weer helemaal vol hangt met zogenaamde ik-kom-echt-wel-uit-new-york kleding. Als we die laatste winkel uitlopen zie ik een bord staan met H.L.N.A Skygarden (Skatepark). Skatepark op de 7de verdieping? En ja hoor hier kan je op skatebaan, gebouwd met RVS skate ramps, skaten terwijl je de skyline van Tokio om je heen ziet. Ik heb geen idee of het een goede baan is maar het ziet er in elke geval erg tof uit.

skater-dark

Aan de andere kant van de 7de verdieping gaan we nog even naar die Gundam Front Tokio winkel en die staat werkelijk helemaal vol met bouwdozen en andere sjizzel van die robot die buiten staat en zijn matties. Erg tof allemaal maar aangezien ik niet echt een fan ben is  beetje allemaal te duur om zo maar voor de lol te kopen en waar laat je het allemaal thuis weer die ellende.

gundam-winkel kleine-robot

We gaan richting de uitgang want daar zit de Old Navy een winkel die we kennen uit Amerika dus misschien zijn er leuke kleren voor mijn vrouw en maak ik een iets groter kans dat ik iets vind in mijn maat in dit land van de beleefde kaboutermensjes.

Mijn reisgenote is eigenlijk binnen 5 minuten klaar want deze Old Navy is ongeveer een kwart zo groot als de Old Navy winkels in Amerika. Ik pas ook hier weer een broek en vind er zo waar een die wel past maar heb het zo warm dat ik de broek in het rek terug hang en naar buiten ga.

We lopen nog even naar een andere winkelcentrum, zoals ik het heb kunnen zien zitten hier minstens 5 grote winkel centra bij elkaar, en daar genieten van het uitzicht op de Rainbow bridge en de haven.

rainbowbridge

We zijn weer helemaal versleten maar puur op karakter lopen we nog even door het Decks Tokyo Beach winkelcentrum waar best wel aparte winkels zitten en ook nog een heleboel leuke winkeltjes vol met rare troep en souvenirs.

We lopen terug naar de metrotrein en eigenlijk zijn we razendsnel weer terug in het hotel.

In het hotel komen we er achter dat we ergens een tas verloren zijn met alles wat we hadden gekocht bij Uniqlo. Aangezien dat wel vaker voorkomt, alleen al deze vakantie één keer eerder, besluiten we voortaan altijd een rugzak mee te nemen en daar alles in te doen.

We gaan vanavond eten bij een restaurant dat hier om de hoek zit en we eten een wok maaltijd met zeevruchten (Jacobs schelp, garnalen en inktvis) en steak met als bijgerecht komkommer en sojabonen.  Voor 3200 yen eten we weer onze buikjes vol en verlaten het restaurant. We moeten echt op onze vitaminen gaan letten want fruit is bijna niet te krijgen en, zoals ik al eerder vertelden, belachelijk duur. Vlees en vis zijn goedkoper dan fruit, heel vreemd. We zagen net weer in een andere supermarkt 5 mandarijnen voor ongeveer 9 euro liggen.

Wij kopen dus nu water met vitamines, zo veel mogelijk jus de orange en bestellen overal bijgerechten van groenten want bij je gerechten zit nauwelijks groente.

We kopen bij de supermarkt om de hoek nog wat lekkers bij de thee en 2 rare zakken chips. Op een van de zakken staan croissantjes en daar zitten chippies in met de vorm van kleine croissantjes met de structuur van rijstewafel/popcorn met echt de smaak van roomboter croissants. Heel leuk en grappig maar ik heb er na 3 al schoon gevoeg van.

croissant-chippies

In het kader ook leuk om te weten:

Tokionezen zijn gek op hun paraplu’s. Voor ons hotel staan enorme metalen bakken waar je je paraplu in kan zetten en op slot kan zetten en het sleuteltje meeneemt als een soort zwembad locker.

paraplu-stalling

Morgen wordt het in Tokio een lekkere ‘Hollandse’ dag (hele dag regen) maar nog wel 17 graden. We gaan naar de Tokyo Tower en een van de musea die daar in de buurt zitten.


One thought on “Tokio Trip dag 5: Kersen bloesem, een mega grote robot en skaten op hoog niveau

  1. Hallo daar ben ik weer. Wat zonde van je sokken ondergoed en t shirt!!!!!!!!Moet je weer gaan zoeken.wat ik zo vreemd vind dat het zo stil is in de winkels op de foto’s.Het zou toch een EXTRA drukke tijd zijn nu?Verder geen nieuws, pa heeft zn wissels dus geen kind aan hem.( geintje) Vandaag onze trouwdag,wat gaan we doen,niks te shoppen,iedereen is weg koud nat enz. XX ma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *