The Flip Inn in Northville NY: Een bed van boomstammetjes maar ook HD TV en gratis wifi


Nadat we Springfield verlaten hebben rijden we weer richting Buffalo, rijden de ene na de andere tolweg af en gaan een keertje tanken. De Amerikanen klagen dat de benzine duur is maar ik heb gisteren 10 gallon getankt (± 38 liter) voor $40,- en dat is dus 0,75 euro per liter, dus dat valt dus nog wel mee.

Na een tijdje zie ik een afslag naar het plaatsje Rotterdam en daarna Amsterdam dat hier nog gewoon Amsterdam heet en niet 020. We willen graag naar het Adirondack Park dus we nemen de afslag Amsterdam. We passeren het plaatsnaambord “Amsterdam” inclusief afbeeldingen van molentjes and shit (helaas geen tijd om een foto te nemen) het “Amsterdam Police Department” “The Montessori School of Amsterdam” en “St. Mary’s Hospital – Amsterdam Memorial Campus” erg grappig om te zien hier midden in de staat New York.
We rijden Amsterdam uit en we komen in het begin van het Adirondack Park in een gedeelte waarvan je denkt: “Ik ben blij dat ik net getankt heb…”. Als ik op de klok kijk van de auto zie ik dat het 6:39 is en we stellen de Garmin GPS in op “Find hotel trut” en zij komt meteen op de proppen met het hotel met de meesterlijke naam “The Flip Inn”. Na het horen van de naam weet ik meteen dat wat er ook gebeurt ik vanavond hoe dan ook slaap in de Flip Inn.
Ondanks de Garmin GPS duidelijk aangeeft dat we op de plek van bestemming zijn aangekomen rij ik als altijd en traditiegetrouw keihard de plaats van bestemming voorbij. Even keren rechts afslaan en heuveltje op en buiten zitten echtpaar Flip Inn met zoon en witte poedel. Mijn reisgenote gaat naar binnen om alles te regelen en op het moment dat zij ongeveer haar creditcardgegevens geeft krijg ik het ultieme angstbeeld van de moderne reiziger: “ZE ZULLEN HIER TOT WEL INTERWEB HEBBEN?????”. iPhone uit de zak en die vind meteen een wagenwijd openstaande Linksys zender (5 streepjes) dus van wie die verbinding dan ook is (blijkt gratis service van dit hotel te zijn) ik kan in ieder geval het internet op.
Ik heb al veel hotelkamers gezien in mijn leven maar ik heb nog niet vaak meteen bij binnenkomst mijn koffers neergezet en meteen begonnen met applaudiseren maar dit keer kan ik er niet omheen. Voor 85 dollar slaap ik in een bed gemaakt van boomstammen dat zo rammelt dat het elke vorm van coïtus zonder het hele hotel/dorp/park/staat wakker te maken bijvoorbaat onmogelijk maakt. Kamer is voor de rest schoon en aan de muur hangt een prachtige Full HD Televisie van het merk Hanspree (?) met een logo dat licht geeft en met 50 kanalen met reclame en af en toe een televisieprogramma. Prima! Zo even eten beneden aan het water bij de Sport Island Pub (voor bezorgen van eten even bellen met 1-863-2003 en vragen of ze ook in Rotterdam en/of Amsterdam bezorgen je weet nooit) en morgen ontbijten net over de brug bij één van de vier ontbijt restaurants die daar schijnen te zitten.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *