Stretchable Time Watch: Surinaamse tijd op z’n Indiaas

Wat: Stretchable Time Watch
Prijs: Nergens te vinden
Website: HyphenBrandsfiltershop.in

Ik had vroeger een paar Surinaamse vrienden en die dreven mij af en toe tot absolute krankzinnigheid omdat ze standaard veel te laat kwamen op afspraken. Als we ‘s avonds om half 9 hadden afgesproken kwamen ze om 11 uur aankakken. Ze waren ‘iets’ te laat omdat ze in de tussentijd nog even bij hun moeder waren gaan eten, altijd nog naar een ander familielid moesten om iets op te halen of te weg te brengen, dan kwamen ze onderweg nog iemand tegen waar ze uitgebreid mee gingen staan praten en gingen dan nog even langs bij een scharrel die ze dan even uitgebreid zeer ritmisch alle hoeken van de kamer lieten zien. Als ze dat allemaal hadden gedaan dan belde ze eindelijk bij mijn voordeur aan.

Achteraf gezien nog knap dat ze dat allemaal binnen twee en een half uur hadden gedaan maar ik had al totaal geen zin meer om ergens heen te gaan want ik zat al ruim 2 uur met mijn uitgaanskleding aan op de bank en hadden mijn ouders al 37 keer gevraagd “Komen ze je niet meer ophalen?”.

Later was ik een keer op Curacao en daar hoorde ik de uitspraak:” Jullie (witneuzen dus) hebben de klok en wij hebben de tijd” en zo is het natuurlijk ook.

Ik was altijd van mening dat dit een puur Surinaams/Caribisch ‘probleem’ was maar dit schijnt ook een veel voorkomend ‘gebruik’ te zijn in India en daarom is daar waarschijnlijk deze Stretchable Time Watch, ontworpen door Hypen, pas op de markt gekomen. “Hoe laat ben je er?” “9ish” “Oh oké ik zie je rond die tijd dan wel verschijnen.” Rustig…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *