Het wordt kutweer in het weekend dus lekker naar het museum!


De vaste lezers weten het onderhand wel: BrandNewFresh geeft graag ruimte aan mooie kunst. Is het waardeloze kunst komt het natuurlijk niet op BrandNewFresh maar is het daarintegen werkelijk VOLKOMEN KUT dan dan maak ik graag weer een uitzondering. De kunst van interdisciplinair kunstenares Yvonne Beelen is kut maar dat weet ze zelf ook…
In maart van dit jaar besteedde we al ruim aandacht aan haar gezellige en altijd leerzame Komkutjekleien.nl en nu heeft ze weer een nieuw project en dat heet: “Verborgen vaginaverhalen in MuseumgoudA”.
Een citaat uit haar persbericht “Op zondag 28 augustus vindt er in MuseumgoudA een opmerkelijke rondleiding plaats onder leiding van interdisciplinair kunstenares Yvonne Beelen. Zij werpt een nieuw licht op de collectie vanuit haar blik als directeur van ‘t Magistrale Museum der Vaginale Verbeelding.”
Dat is een mooie baan zeg: “Directeur van ‘t Magistrale Museum der Vaginale Verbeelding” wat zou dat schuiven per jaar en wat voor opleiding moet je daar voor hebben? En schrijf je dan ook in je sollicitatiebrief “…ik hoop met deze baan van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken!”
Normaal gesproken zou ik zondag er zeker bij zijn maar mijn cluppie speelt thuis dus ik moet helaas verstek laten gaan maar ik weet dat jij hier natuurlijk wel 100% bij wilt zijn dus hier alle info: De rondleiding is gratis en start om 14.00u. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij. Aanmelden via yfbeelen@hotmail.com. Veel plezier!

(klik op “Continue reading” om het hele persbericht te lezen)

(Persbericht)

Verborgen vaginaverhalen in MuseumgoudA

Op zondag 28 augustus vindt er in MuseumgoudA een opmerkelijke rondleiding plaats onder leiding van interdisciplinair kunstenares Yvonne Beelen. Zij werpt een nieuw licht op de collectie vanuit haar blik als directeur van ‘t Magistrale Museum der Vaginale Verbeelding. Met de bezoekers gaat Beelen op zoek naar vaginaverbeeldingen in de museumcollectie die ze koppelt aan wonderbaarlijke vaginaverhalen uit de wereldgeschiedenis. Wist u bijvoorbeeld van kerkornamenten  in de vorm van vagina’s met de naam Sheela-na-gigs?

De rondleiding maakt deel uit van de expositie ’t Magistrale Museum der Vaginale Verbeelding, waarmee Beelen tot eind van de maand exposeert in MuseumgoudA en Museum Ruim 1op10. Dit pop up museum verzamelt –zoals de naam doet vermoeden- verbeeldingen van vagina’s. Met de installatie Kom Kutje Kleien! nodigt Beelen mensen uit hun verbeelding van de vagina uit te drukken in klei. Vervolgens wordt de maker geportretteerd en geïnterviewd over zijn relatie tot het onderwerp.

Speciaal voor de expositie in MuseumgoudA is de collectie uitgebreid met verbeeldingen van 4 bewoners uit Gouda: een meisje van 12, een kunstenares die vagina’s schildert, een gemeenteraadslid en een dominee. De expositie toont hun kleiwerken en interviews, waarin ze vertellen over hun creatie. Zo belicht de dominee het onderwerp vanuit de Bijbel en meent de 12-jarige tiener dat vagina’s meer iets is voor na de 13.

De rondleiding is gratis en start om 14.00u. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij. Aanmelden via yfbeelen@hotmail.com.

 

Voor meer informatie:

www.yvonnebeelen.nl

www.museumruim1op10.nl

www.museumgouda.nl

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *