Het gerste van de CES | De Black + Decker Smart Tech batterij die praat met je telefoon

logo-ces-2016Elk jaar wordt in Las Vegas de Consumer Electronica Show (CES) gehouden. Tijdens deze beurs laten alle grote electronica merken hun nieuwste producten zien. De GadgetDudes hadden natuurlijk geen budget om daar heen te vliegen en reportages te maken van de beurs dus speuren ze het hele internet af naar de gerste producten die zijn gepresenteerd tijdens de CES van dit jaar.

Vandaag behandelen we de Black & Decker power tool battery. Er is bijna geen apparaat dat niet meer aangesloten moet kunnen worden op het internet. Iedereen heeft tot in den treure het verhaal kunnen horen van de ijskast die je verteld wat je voor boodschappen je moet doen (zucht…) en het lijkt wel of electronica fabrikanten denken dat een apparaat beter wordt alleen maar om dat het een WIFI zender heeft.

Soms komen er van dat soort smart-devices op de markt waarvan je op het eerste gezicht zal denken: “Wat een onzin…” maar later beseft dat het eigenlijk nou eindelijk wel een apparaat zou kunnen zijn dat beter wordt omdat het in contact staat met je telefoon met WIFI of Blue Tooth.

De nieuwe Black & Decker power tool battery is bijvoorbeeld zo’n product. Je kan met je mobiele telefoon d.m.v. Blue Tooth connectie maken met deze batterijen waarmee je algemene informatie en informatie over de over die batterij kan bekijken op je mobile telefoon.smart tech black & Decker

De app heeft de volgende functies:

  1. Projects een soort klusgids waarin Black & Decker je verteld hoe je bijvoorbeeld een boekenkast kan maken (rondje Googelen en je hebt waarschijnlijk een beter stappenplan…)
  2. Messages Die verteld je als er nieuwe projecten zijn toegevoegd aan “Projects’ en andere soorten berichten waar van Black & Decker zelf ook niet heeft uitgevogeld wat voor soort berichten dat gaan worden. Wellicht of een van de op de app aangesloten batterijen bijna leeg is.
  3. (Nu wordt het wel interessant) My Tools waarmee je een batterij (of het apparaat waar het aan bevestigd is) terug kan vinden tussen de puinhopen van je klusproject.
  4. Ook onder My Tools kan je de lading zien van alle batterijen die je aan de app gekoppeld hebt (nooit meet met een bijna lege schroeftol op een 5 meter hoge ladder!)
  5. Je kan de batterijen aan en uit zetten. Super handig dus als je niet wilt dat je kinderen / echtgenoot / collega’s jouw powertools gebruiken? Dan zet je ze gewoon uit met je telefoon!

Tenslotte heeft de batterij ook, enorm handig,  een USB aansluiting zodat je je telefoon of tablet er mee kan opladen.

De Black & Decker power tool battery gaat $ 69,- kosten en dat is $ 20 meer dan een gewone 20V lithium-ion batterij.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *