Dwars door het Adirondack Park richting Montreal


Ze is rond de 60, doet dit werk al sinds ze 14 was en is zooooo aardig dat het dicht tegen hysterie aanzit. Wij ontbijten in de Kitchenette op de Mainstreet in Northville in een restaurantje dat rond 1950 is gebouwd en waarna ze waarschijnlijk meteen al het gereedschap hebben weggegeven want het is nog helemaal in de originele staat. We bestellen het “Homer” ontbijt met toast en dat bestaat uit eitje, pannenkoekje en juice, koffie of thee voor $ 2,95. Ik twijfelde om de 3 pannenkoekjes te nemen voor $ 3,95 maar als de ene die bij de “Homer” hoort op tafel wordt gezet ben ik blij dat ik dat niet heb gedaan. Het pannenkoekje is namelijk zo’n 25 cm van doorsnee en weegt denk ik tegen de 3,5 kilo.
Na het ontbijt rijden we Northville uit en leren dat een weg waar een bordje “Dead End” bij staat echt heel erg doodloopt, rijden terug Northville weer in en rijden dan over de 30 North richting het midden van het Adirondack Park.
Het Adirondack Park is echt prachtig: bergen, meren, wilde rivieren en ontzettend veel bomen overal waar je kijkt. Ik krijg bijna een overdosis natuur maar precies op het juiste moment komt er dan weer een dorpje in zicht.


Af en toe stoppen we om foto’s te nemen en ook om onze “sporen” achter te laten tegen bomen en in de bosjes. Het plaatsje Speculator ligt midden in het Adirondack Park en daar zijn we al om 13:30 uur, dat gaat veel sneller dan we hadden gedacht wat nu? Op de kaart zien we dat Montreal maar 2 uur rijden vanaf Long Lake dat weer een stukje verder ligt dus we besluiten heel het park te doorkruisen en naar Montreal te rijden.
Tip voor de reiziger: Als je een schoon toilet tegenkomt maak er gebruik van, als je een kwart tank benzine hebt en je komt langs een tankstation, tank! Heb je nog maar 2 halve  flesjes water/cola rijdt dan niet met je stomme kop een “Trading Post” voorbij want het kan wel eens 1,5 uur duren voor je de volgende mogelijkheid om inkopen te kunnen doen tegenkomt.

Het Adirondack Park is groot en woest en overal zie je beren, geen echte beren maar foto’s, beeldjes, gesneden uit bomstammen en gefiguurzaagd uit triplex. Echte beren laten zich niet zien. Begrijpelijk zou je zeggen je rijdt op een tweebaansweg daar blijven ze natuurlijk ver vandaan. Oké dat begrijp ik maar tijdens de hele reis door het Adirondack Park heb ik helemaal geen dieren gezien, ja twee Nijlganzen maar daarvoor hoef ik niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Als ik Nijlganzen wil zien ga ik wel in de singel achter ons huis in Nederland kijken. Geen beren, geen elanden, geen hertjes, geen konijnen, geen bevers, geen eekhoorns, helemaal niets… Ik heb een keer een roadtrip in Californië gemaakt daar zag je overal dieren. Herten, elanden, eekhoorns na een tijdje remde ik er nog geen eens meer voor, ook al stonden ze midden op de weg. Maar hier in de staat New York  is waarschijnlijk een stuk makkelijker om een jachtvergunning te krijgen dan in Californië.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *