Binnenkort reisverslag Tokio op BrandNewFresh.nl

brandnewfresh-tokio-lrg

Na heel Europa en half Amerika te hebben doorgereisd gaan we (mijn vrouw en ik) eens een keer de hele andere kant op. Op 23 april a.s. stappen we op Schiphol op een rechtstreekse vlucht van de KLM naar Tokio. Na, letterlijk, jaren zeuren heb ik eindelijk mijn vrouw kunnen overhalen om weer eens een lange reis te maken met het vliegtuig. Mijn vrouw heeft een hekel aan lang vliegen (“Ik ben altijd ziek na een lange vlucht en jij vergeet altijd dat je ook helemaal gebroken bent en knetter chagrijnig  omdat je geen oog dichtdoet tijdens de vlucht”) en ik ben altijd de dag na aankomst al vergeten hoe slecht de vlucht was dus dat botst af en toe en maakt mijn vrouw niet erg reislustig.

Maar binnenkort gaan we dus naar Tokio. We hebben vrienden bereid gevonden om op ons huis te passen en onze halve kinderboerderij 2 keer per dag van eten te voorzien dus daar hebben we ook geen zorgen over.

Oorspronkelijk hadden we de bedoeling om een rondreis te gaan maken door Japan maar nadat we onze vlucht hadden geboekt kwamen we er achter dat we precies tijdens de ‘Gouden week‘ naar Japan gingen en dat dan half Japan ook lekker op vakantie gaat. Buiten dat dat betekent dat de treinen overvol zullen zijn, zijn ook veel hotels volgeboekt of hebben hun prijs verhoogd in die periode. Een rondreis was dus niet echt een optie.

Wij hebben dus besloten om die 13 dagen gewoon in Tokio te blijven. Ons hotel is vlak bij het Shinkansen treinstation dus vervelen we ons in Tokio dan kunnen we ons met 300 km per uur door het Japanse landschap laten schieten maar aangezien Tokio ongeveer 7 keer groter is dan Rotterdam en 20x (!) zoveel inwoners heeft, hebben we het idee dat we het daar wel 13 dagen vol kunnen houden. In Rotterdam houden we het immers al 47 jaar vol dus waarom niet 13 dagen in Tokio, toch?

Buiten de hele basic dingen (hoe werkt het openbaar vervoer, werkt mijn telefoon, is er ergens gratis Wifi) heb ik me nog niet verdiept in Japan en Tokio in het bijzonder. Ik wil er niet heen gaan en een lijst moeten afwerken van dingen die ik hier op internet heb gevonden of reistips van websites of reisgidsen die me vertellen wat ik echt moet gaan zien als ik in Tokio ben.
Mijn ervaring is eigenlijk altijd dat de dingen die mij het meest zijn bijgebleven van een reis niet in een reisgids worden vermeld. Ik herinner me bijvoorbeeld dat ik samen met mijn vrouw gelopen heb in een botanische tuin in San Francisco waar we voor het eerst een kolibrie zagen en later maar (omdat we te moe waren om te lopen) in een bus gingen zitten waarvan het eindpunt pal naast het strand en een supermarkt was. Waar we toen warme bbq kippenvleugeltjes hebben zitten eten op een compleet verlaten strand bij zonsondergang. Of die keer dat we met de auto onderweg waren van Boston naar Canada en de Basketball Hall of Fame tegen kwamen of onlangs nog in Wenen toen ik door compleet te verdwalen ineens oog in oog stond met een Flakturm die ik tot toen alleen maar kende uit de PS3 game Medal of Honour Airborne.

Plannen is leuk maar slenteren en verdwalen is leuker en laat je meer zien van een stad. Daardoor kijk je meer om je heen dan in je reisgids, loop je niet achter alle andere toeristen aan en betaal je ook een stuk minder voor je lunch of avondeten.

Je moet er alleen wel mee kunnen leven dat je in het vliegtuig terug zit en medepassagiers tegen je zeggen “Ben je daar geweest? Heb je dat gezien? Dat was ook mooi he?” en dat je geen idee hebben waar ze het over hebben. Ik heb dat al een paar keer meegemaakt “Joh ben je daar niet geweest dan heb je echt wat gemist!!!” en dat is eigenlijk altijd een soort goedpraten van dat soort types omdat ze diep van binnen er eigenlijk ook geen reet aan vonden maar er puur zijn geweest omdat ze dachten dat ze dat verplicht waren te gaan zien omdat de reisgids dat zei.

We gaan het allemaal wel zien. Jij kunt in ieder geval vanaf 24 april hier op BrandNewFresh.nl dagelijks een verslag lezen van wat we die dag ervoor hebben meegemaakt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *