Auto huren in de USA voor beginners: Les 1

Dus je boekt een Fly & Drive naar Boston bij bijvoorbeeld Exit-reizen en dan kies je daar voor echt de echt allergoedkoopste huurauto die je kan huren. Aangekomen bij Alamo Car Rental begint bij de balie meteen het spel. De mevrouw achter de balie doet alsof ze alleen maar zeer onverstaanbaar Engels kan praten met een zwaar Spaans accent en wij vinden de auto die we hadden gereserveerd veel te klein want ik ga natuurlijk niet voor joker rijden tussen al die enorme Amerikaanse pick-ups met een Chevrolet Aveo. Wij merken dat zij wel wat wil en kan doen aan de prijs en wij vragen wat het kost om een leuke 4×4 te huren. Antwoord: 69,- dollar per dag, in nog geen 69 jaar maar om nou met die rijdende dobbelsteen de Amerikaanse en Canadese wegen onveilig te gaan maken lijkt me ook geen goed idee. Ik besluit om voor 30 dollar per dag meer (die dollar staat toch nog steeds rond de 1,40) de “dobbelsteen” te vervangen voor een normale auto.
Mijn verzet is gebroken ik heb net 24 uur gereisd en besluit mijn poging om voor 30 dollar p/d meer 14 dagen in een lekkere Jeep te willen rijden uit mijn hoofd te zetten. Papieren worden geprint en handtekeningen worden gezet en de dame achter de balie loopt met ons mee naar buiten om de saaie gezinsauto die ik heb gehuurd aan te wijzen. Buiten gekomen ontstaat er meteen een samenzweerderige sfeer ze begint te fluisteren en ze zegt dingen als “I try to make deal”, “Premium Car for Fullsize prize and Standaard car for Premium prize” en “Choose any car on this parkinglot and it’s ok”.
5 Minuten later rijden wij in een splinter nieuwe 4×4 Jeep Compass (174 mijl op de teller) van de parkeerplaats van Alamo. Gracias senorita!

Trouwens gewoon even een (TomTom met de) GPS kaart van de USA/Canada kopen in Nederland en meenemen want hier één huren kost 69 dollar per week. Als je dus hier 3 weken blijft kan je er dus gewoon hier één kopen ben je nog goedkoper uit. Ik had toch al gezegd dat ik moe was en ik had echt geen zin om zonder GPS naar een hotel te moeten gaan zoeken in het donker.

Vandaag gaan we naar Harvard University en daarna een foto maken van de Rotterdam Street (!) die daar vlakbij is. Heb nu al heimwee 😉

Heb jij nog tips waar we heen kunnen gaan tijdens onze reis? Zet ze in een “Comment” hieronder op onze Facebook pagina, Twitter ze of stuur een mailtje.

Volg ook BrandNewFresh.com op Facebook voor nog meer updates.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *