18 Januari 2012: De La Brea Tar Pits en de Anaheim Indoor Marketplace

Lieve moeder,

Ik werd vanmorgen wakker met een hoofdpijn die zo erg was dat ik af en toe gewoon mijn evenwicht verloor. Misschien had ik verkeerd gelegen, te hard gesnurkt of had iemand vannacht een stalen pin net boven mijn rechter oog in mijn hoofd geramd, wat het ook was ik functioneerde maar half.

Ik moest wat werken en een paar stukjes schrijven maar dat deed ik puur op karakter. Haalde wat Jus d’ orange en een croissant met een kleverig super zoet broodje maar ook het eten en drinken daarvan veranderde niet veel aan de steken in mijn hoofd.

Dan maar paracetamol. Twee nu en ik neem er 4 meer voor onderweg als een soort van minimaal overlevingspakket. Het doel vandaag is de La Brea Tar Pits de enige bezienswaardigheid volgens mijn Tom Tom in de auto in LA waar ik nog niet ben geweest. Ik start mijn auto en rij richting LA. Het is een prachtige dag en het verkeer rijdt lekker door. De rit naar LA duurt maar een minuut of 40 i.p.v. de 90 minuten die ik er gisteren over deed.

Na een tijdje rijden in LA doemen ineens aan de rechterkant een aantal mammoets op. Hier moet het zijn anders hebben we echt een probleem… Ik parkeer mijn auto bij een parkeermeter door mijn creditcard (!) in de parkeermeter te steken en op OK te drukken. Ik heb twee uur om alles een beetje te bekijken. Dat moet lukken.

De La Brea Tar Pits zijn meertjes waar teer tot vandaag uit de aarde de dag omhoog borrelt. Omdat er op die olie ook water ligt gingen dieren bij de ‘meertjes’ drinken en kwamen vast te zitten in de smurrie en stierven. Uit de verschillende ‘Tar Pits’ die hier in de buurt liggen hebben onderzoekers sinds begin 1900 meer dan 100.000 overblijfselen van dieren gehaald waarvan de oudste 38.000 oud schijnen te zijn.

Buiten bij het meertje maak ik foto’s van de mammoet poppen die aan en in het meertje staan en kan niet begrijpen hoe die mammoet die in het water staat niet wegzakt in de smurrie. Heien lijkt me hier onmogelijk maar er staan ook gebouwen, zelfs flats, hoe kan je hier bouwen terwijl in de omgeving de teer uit de grond borrelt.

Ik ga het George C. Page museumpje in, koop een kaartje bij een mevrouw die mij even razendsnel uitlegt hoe alles werkt en dat ik ook lid kan worden van het museum (leuk als je in R’dam woont) normaal erg handig maar deze mevrouw verteld het niet in een logische volgorde en ook nog eens helemaal door elkaar zodat ik met een groot vraagteken boven mijn hoofd het museum in loop.

Het is een zeer leuk museum maar binnen 30 minuten heb je alles gezien zelfs de toiletten en de twee leuke documentaires die ze vertonen in de twee filmzaaltjes.

Als ik buitenkom staat de zon hoog aan de hemel en ik besluit wat te eten te gaan zoeken. Op weg naar mijn auto kom een in lange rij van bestelauto’s tegen waar je taco’s en andere etenswaren kan kopen. Aangezien dat alles wat ik gisteren had gegeten uit een frituurpan kwam besluit ik vandaag het wat gezonder aan te pakken en koop een vegan wrap met tofu die naar kip smaakt en super lekker is. Ik drink er een CoCo softdrink bij en dat is een soort limonade met kokosnoot smaak, ook prima.

Na het eten van de lunch besluit ik nog een beetje door LA te gaan rijden en drink nog onderweg een Frappuccino Strawberries & Crème bij StarBucks en rij richting mijn hotel om nog even naar het winkelcentrum te rijden dat in de buurt van mijn hotel is.

De Anaheim Indoor Marketplace is ongeer 100 x 100 meter groot maar op het bord buiten staat dat er toch 300 winkels binnen zijn. ‘Dat wordt dan stapelen’ denk ik. Als ik richting de ingang loop komen er alleen maar Mexicanen naar buiten. Ook binnen ben ik de enige witneus en zijn er werkelijk 300 winkeltjes in deze ruimte gepropt. De Anaheim Indoor Marketplace blijkt een soort Mexicaanse zwarte markt te zijn en ik loop gangpad na gangpad met mijn mond open te kijken naar de kleurige kleding-, elektronika- en speelgoedstalletjes. Ik koop voor 7 dollar 3 fijne heupslips en ga naar het hotel. ‘s Avonds ga ik nog wat eten bij een restaurant in de buurt met 4 mensen die morgen ook naar de NAMM gaan en wacht 10 minuten op een tafel die al 10 minuten leeg op ons staat te wachten en eet een bordje spaghetti met kip. Jammie.

Ik ga na het eten terug naar mijn hotelkamer kijk nog even naar Letterman maar na 10 minuten vallen de leuken dicht net nadat ik denk ‘Hé, mijn hoofdpijn is weg’ en ga slapen.

Morgen begint de NAMM en die duurt 4 dagen. Ik zal waarschijnlijk niet genoeg interessants meemaken om over te schrijven op BrandNewFresh maar gebeurt dat wel dan hoor je het zeker. Wel kun je alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van muziekinstrumenten en het maken van muziek lezen op mijn andere website musicgear.nl. Maandag de 23ste vlieg ik naar New York en mocht ik eerder niets bijzonders meer hebben meegemaakt dan meld ik me dan pas weer hier.

Liefs,

Je Zoon


2 thoughts on “18 Januari 2012: De La Brea Tar Pits en de Anaheim Indoor Marketplace

  1. Sinds 1900 wordt er ieder kwartaal een nieuwe mamout op de vorige geplaatst dus dit is gewoon de 449-ste ! (Haha)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *